Jak vybrat vánoční osvětlení na zahradu nebo terasu?

Kromě interiérových dekorací je velmi žádaná i venkovní světelná výzdoba. V období adventu a Vánoc se bez ní neobejdete a využijete ji i během roku, například na svatby, zahradní párty nebo oslavy narozenin. Jaká jsou její specifika? A na co se při výběru v našem internetovém obchodě nebo v půjčovně zaměřit?

Odolnost proti vodě
V první řadě by všechny typy venkovního osvětlení měly mít vysoké IP krytí. Díky tomu odolají vodě a jsou vhodné pro venkovní použití. U produktů tedy hledejte informaci o exteriérovém použití s krytím IP44, které zaručuje voděodolnost. A pozor, jde jak o samotné světelné řetězy, tak o další dekorace a příslušenství.

Určitě se budou hodit také prodlužovací kabely, spínače nebo ovladače. To vše zakoupíte přímo v našem internetovém obchodě.

Barevný tón
Zásadní je také odstín vánočního osvětlení. Na výběr máte z teplé a studené bílé i z variant, které hrají všemi barvami. Je pravda, že barevná světýlka se pomalu vrací na scénu, ale v exteriéru stále vedou odstíny bílé. Jakmile mají studený podtón, vytvářejí mrazivou atmosféru a evokují kouzelné bílé Vánoce. Největší oblibě se ale těší teplá bílá, která působí hřejivě, příjemně a útulně.
 
Délka světelných řetězů a jejich propojování
Pro osvětlování domů a zahrad se hodí spojovací řetězy s IP krytím 44 a více. Jejich největší výhodou je, že si můžete celkovou délku navolit přesně podle sebe. Vždy totiž kombinujete řetězy o délce 3,5 nebo 10 m (podle toho, jaký druh vyberete). Jsou tedy velmi variabilní a pracuje se s nimi opravdu jednoduše. Mezi sebou se mohou propojovat různé varianty, např. klasický spojovací řetěz a k tomu spojovací řetěz s převisy, který vytváří na domě ještě zajímavější efekty.
 

Jen pozor na to, že běžné řetězy se prodávají přímo s adaptéry a není možné je spojovat dohromady. Mnohem větší variabilitu nabízejí propojovací řetězy, které by v vždy měly být od jednoho dodavatele. Pouze ten Vám totiž garantuje bezproblémové zapojení více řetězů na jeden adaptér. Jediné omezení, které toto řešení přináší, je spojené s tím, že se na jeden adaptér dá napojit maximálně 800 LED světýlek.

STANDARD nebo PROFI?
V naší nabídce najdete dvě kategorie svítidel – STANDARD a PROFI. Nejprodávanějšími jsou spojovací řetězy řady STANDARD s klasickou velikostí LED zářivek.

Pokud ale chcete nechat osvětlení na zahradě i přes rok, doporučujeme použít spojovací řetězy z řady PROFI, které jsou odolnější. A stejné pravidlo platí i pro těžko dostupná místa, jako jsou například střechy domů nebo koruny stromů.

PROFI řetězy mají silnější kabel, ale i větší LED světlo, a tedy mnohem vyšší svítivost. K dostání jsou v bílé nebo černé barvě.

Chytré osvětlení
Pokud chcete mít vše zcela pod kontrolou, stačí si pořídit zásuvku na dálkové ovládání. Veškeré venkovní osvětlení pak můžete jednoduše zapínat a vypínat z pohodlí domova.
 

Nabízíme ale i další vychytávky, jako jsou prodlužovací kabely nebo LED žárovky do světelných řetězů. Jejich kompletní nabídku najdete zde.

Nabízíme kompletní realizaci i zapůjčení světýlek
Pokud stále nevíte, jak Váš dům nebo zahradu nejlépe osvětlit, rádi Vám poradíme. Objednat si u nás můžete i kompletní instalaci světýlek. V takovém případě všechno společně naplánujeme. Zároveň připomínáme, že Vám je k dispozici také půjčovna, ve které najdete velkou část našeho sortimentu. 
 
Moderní LED projektory 
Vedle světelných řetězů ideálních na dům, terasu, stromy a keře v zahradě, se staly trendem i další vánoční dekorace. Jde hlavně o volně stojící dekorace, ornamenty a LED světelné projektory, se kterými krásně nasvítíte fasádu Vašeho domu. LED projektory promítají obrázky sněhových vloček nebo hvězd v různých barvách. Nové modely přibývají každý rok.

Na terasu, balkon nebo do zahrady je zase možné umístit LED světelný strom. Prodává se v různých designech i velikostech, od 120 cm vysoké vrby až po klasické vánoční stromečky o výšce až 180 cm.

Velmi populární jsou také dekorativní zvířátka, zejména svítící vánoční sob, mýval nebo tučňák. Stejně tak nesmí chybět světelný LED sněhulák nebo venkovní LED lucerny.

V každém případě vypadá tento styl skvěle samostatně i v kombinaci s tradičními světýlky. Ať už se rozhodnete jakkoliv, vždy máte jistotu, že Vaší zahradě nebo terase dodáte tu pravou vánoční atmosféru.