Proč jsou naše stromečky vždy správnou volbou

Umělé vánoční stromky prošly v posledních letech velkým vývojem. Vypadají jako živé a přitom mají spoustu výhod – seženete je v různých variantách, jsou lehké a skladné a také dlouho vydrží. Šetří tedy vaši peněženku, čas i životní prostředí. V našem e-shopu samozřejmě najdete jen ty nejlepší kousky, které zaujmou jak designem, tak kvalitou materiálu.

Různé velikosti a tvary
Za standard do interiéru jsou považované stromečky od 150 do 240 cm. Naše nabídka je ale mnohem širší. Nejmenší stromečky měří 45 cm a ty nejvyšší mají 600 cm. Extra malé varianty v květináči ozdobí váš pracovní stůl nebo konferenční stolek. Největší stromečky se pak hodí hlavně pro venkovní použití, ale vidět je můžeme také v komerčních budovách, například nákupních centrech.
 

Rozdíl ale není pouze ve výšce. Naše vánoční stromky se liší také použitým materiálem, šířkou, barvou nebo hustotou větviček. Každý styl má ale svůj název, a tak se i v našem širokém sortimentu snadno vyznáte. Navíc díky tomu přesně víte, jaké adventní věnce nebo girlandy se budou ke stromečku hodit.

Skladné a snadno sestavitelné
Malé stromečky (45 až 90 cm) dodáváme v betonovém květináči s jutou. Větší varianty mají kovový podstavec. Zasíláme je rozložené, ale jejich sestavení vám zabere nanejvýš pár minut. Větvičky jsou totiž už připevněné ke kmeni, a tak stačí jednotlivé části poskládat na sebe a dát celý stromeček do stojanu. Větvičky pak už jen rozprostřete a máte hotovo. Podrobný návod najdete zde.
 
Zdobené i nezdobené 
Pokud si chcete Vánoce užít v klidu a pohodě, pořiďte si stromeček rovnou s ozdobami a případně i LED osvětlením. Zejména u menších modelů je to dnes zcela běžné. Jen doporučujeme volit spíše neutrální nebo typicky vánoční barvy, aby Vás stromeček neomrzel už po prvním použití.
 

Svoje výhody ale mají také nezdobené stromečky. Jejich výsledná podoba záleží jen na Vás a každý rok může být úplně jiná. A jestli nemáte čas stromeček strojit, rádi to uděláme za Vás. Výběr dekorací s Vámi samozřejmě budeme konzultovat, aby vše dopadlo přesně podle vašich představ. Tím ale zdaleka nekončíme, v lednu stromeček opět odstrojíme a objednat si u nás můžete také dekorování celého domu, zahrady nebo třeba kanceláře. Zajistit umíme veškerý servis od dodání ozdob a osvětlení až po závěrečný úklid. 

Kvalitní materiály
Klasikou je PVC (polyvinylchlorid) který má vysokou odolnost a dlouhou životnost, ale PE (polyetylen) vypadá lépe a na první pohled ho téměř nerozeznáte od pravého jehličí. Pokud tedy hledáte spojení maximální kvality a přirozeného vzhledu, doporučujeme stromečky, které oba materiály kombinují. Takové varianty jsou sice nejdražší, ale zase vytvoří dokonalou vánoční atmosféru a navíc dlouho vydrží. Investice se Vám tedy brzy vrátí a příjemným bonusem je i šetrnost k přírodě.
 
Zelená klasika i moderní “zasněžené” stromečky
Za základní stromeček můžeme označit Narnii, která má husté větvičky z PVC. Je středně široká a využijete ji téměř kdekoliv. Záleží na konkrétní výšce. Částečně se jí podobá Laurin, jen je užší a díky kombinaci PVC a PE více připomíná živý stromek.

Mezi nejžádanější stromečky patří Bernard, který je imitací jedle a seženete ho ve velikostech od 60 až do 450 cm. Má zelenou barvu a vyrábí se z kombinace PE a PVC. Vybírají si ho tedy hlavně milovníci tradic, jednoduchosti a přírodního stylu.
Velmi se mu podobá Oskar, který má jen o něco širší podstavu a celkově je košatější a je včetně LED osvětlení.

K našim nejluxusnějším stromečkům patří určitě Merlin, který se skládá pouze z 3D větviček (PE) a prodáváme ho včetně LED osvětlení. tyto 3D stromečky jsou nyní na obrovském vzestupu, protože vypadají opravdu jako živé. Jsou dražší, ale jakmile si ho jednou pořídíte, už nebudete chtít jiný.

Do luxusních interiérů zase doporučujeme stromeček Viola, který má větvičky z kvalitního PVC a vypadá, jako by byl opravdu zasněžený. Právě tento vzhled je velmi elegantní a v posledních letech také moderní. 
Velké prostory ale ještě lépe ozdobí Anita, protože je širší a na rozdíl od Violy kombinuje PVC s PE.
 Jen myslete na to, že tyto stromečky si žádají luxusní dekorace.

A pozor, stále přibývají i zajímavá řešení pro malé prostory.
Jedním z nich je umělý vánoční stromek v květináči, který měří od 45 - 90 cm. Tyto mini stromečky nabízíme v provedení Bernard, Narnie nebo Viola.
Všechny tyto stromečky zdobí květináč s efektní jutou a u všech velikostí máte na výběr mezi klasickou a zasněženou verzí. Narnii navíc zakoupíte. i ve verzi s LED světýlky.

Splnit si ale můžete i sen o vysokém stromku. Velkou novinkou posledních let je totiž poloviční vánoční stromeček, který má větvičky jen z pohledové části. Zatím ho nabízíme ve variantě s LED světýlky, ale letos nejspíš přibydou další. 
Další alternativou jsou vánoční světelné dekorace ve tvaru stromků, které v prostoru zaberou sotva několik centimetrů.

Spojení nadčasového designu a trendů
Ještě loni vítězil návrat k přírodě doprovázený zemitými barvami a vlastnoručně vyrobenými dekoracemi. Letos se ale trendy mění a z barev převládá hlavně bílá, kterou doprovází různé odstíny fialové, často s nádechem modré, stříbrné nebo růžové. V našem e-shopu ale najdete obojí. Záleží jen na vašem vkusu a na tom, jak chcete mít celý interiér sladěný. Některé ozdoby se třpytí a působí mrazivě, jiné jsou klasicky lesklé nebo mají elegantní matný vzhled. Bílé stromečky tedy nejlépe doplní jemné pastely. Naproti tomu zeleným modelům bude slušet oblíbená bílo-stříbrná kombinace.
 

TIP: Chcete si doma vytvořit opravdu pohádkovou atmosféru? Pak se nebojte zasněžený vánoční stromeček ozdobit bílými dekoracemi. Když přidáte lesk a třpyt, budou Vám závidět i v ledovém království. Inspirovat se můžete zde.

Našim stromečkům sluší většina ozdob, od skleněných přes slaměné až po čokoládové. Jestli ale rádi následujete trendy, použijte letos na špičku mašli. S hvězdou také nešlápnete vedle, ale mašle bude zajímavější, hravější a bezpečnější.

Prodejna i půjčovna
V některých malých bytech na vánoční dekorace není místo a spousta z nás se zároveň snaží žít udržitelněji. My tento přístup podporujeme, a tak jsme se rozhodli otevřít půjčovnu. Najdete v ní velkou část naší nabídky včetně vánočních stromečků od 60 cm výše.